Welcome back. For Forestry England’s coronavirus guidance please follow this link - View now
Wendover Woods visitor hub building external summer
Jim Stephenson

Wendover Woods Forest Centre

We hope that you enjoy the new-look Wendover  Woods Forest Centre that was finished in summer 2019. 

As more people have discovered the beauty of Wendover Woods and health benefits of a day out in the forest our original facilities were struggling to cope with the growing demand. Survey results identified that car parking and toilet facilities needed to improve and the capacity of our café was insufficient. Now we have great new and improved facilities that visitors told us they wanted.

Wendover Woods Visitor Hub building cafe internal summer
Jim Stephenson

We redesigned the whole site including a new car park so that more visitors could use it whilst ensuring that we keep the main areas traffic-free. This incorporated a new 560 space car park and exit road.

Our brand new Visitor Hub building is at the centre of this redevelopment. It incorporates the Wendover Woods Café , interpretation, a toddler play area and new toilets.

The building received a £450k grant from the HS2’s Community and Environment Fund (CEF). The CEF fund has been created by HS2 to add benefit to communities along the route that are demonstrably disrupted by the construction of Phase One of the HS2 from London to West Midlands. The administration of these funds is managed on behalf of HS2 Ltd by a community charity, Groundwork, who will ensure both funds remain available for applications throughout the construction of Phase One. 

The new Wendover Woods Cafe serves hot and cold food and drinks to meet a range of dietary needs and is in the Visitor Hub building with fantastic views across the forest and the Chilterns.

Wendover Woods Play trail

A new all ability children’s play trail includes exciting new play features along a circular route from the new Visitor Hub building and car park.

This project was supported through funding obtained by the Chiltern Society from the European Agricultural Fund for Rural Development in reference to the Wendover Woods Play Development project.

Wendover Woods Play Trail Hollow Fort
Wendover Woods changing places toilet

Wendover Woods accessibility

The new development improves accessibility with dedicated spaces for Blue Badge holders, a new all ability play trail, accessible toilets and a Changing Places toilet.

The Changing Places toilet was kindly supported through a £20k grant from the London Marathon Charitable Trust.

Wendover Woods supporters logo lock up